Kormányt buktatna a PSD Voiculescu csatornái miatt

A zsarolástól sem riad vissza kedvenc csatornája érdekében.
Hirdetés

Immár a kormánybuktatás lehetőségét is meglebegtette Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke annak érdekében, hogy megpróbálja megakadályozni az Intact médiatröszt televíziós csatornáinak kilakoltatását abból az ingatlanból, amelyet a csatornák tulajdonosa, a korrupció miatt tízéves szabadságvesztésre ítélt Dan Voiculescu által okozott 60 millió eurós anyagi kár fejében jogerős bírósági végzéssel utaltak állami tulajdonba.

Dragnea szerdán este kijelentette, hogy amennyiben az adóhivatal érvényt szerez a kilakoltatási végzésnek, megfontolják, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be a Cioloș-kabinet megbuktatása érdekében. „Ez semmiképpen sem figyelmeztetés (…) ha ez a kilakoltatás megtörténik, akkor a kormány gyakorlatilag bezár öt televíziót. Ha ez megtörténik, akkor ez a technokrata kormány, amely mindig azt mondta, hogy védi a sajtószabadságot, nem maradhat hivatalban. Nagyon komolyan elemezzük egy bizalmatlansági indítvány benyújtásának a lehetőségét” – mondta Dragnea. „Ha a kormány lehallgattatja a sajtót, ellehetetleníti, akkor nem maradhat hivatalban, mivel rendkívül veszélyessé válik a szabadságunkra” – tette hozzá a pártelnök.

A legszebb az egészben az, hogy Dragnea mindezt az egyik érintett csatorna, az Antena 3 műsorában mondta. Amely következetesen a PSD egyik hivatalos szócsövének tekinthető.

Hirdetés