A Teszári-féle áramszolgáltató Kolozsváron kelti a „feszültséget”

Márciustól a váradi milliomos cége szolgáltatja az áramot Kolozsvár polgármesteri hivatalának.
Hirdetés

Az RCS&RDS kábeltévé- és internetszolgáltóhoz köthető Digi Energy 1 lejjel olcsóbban biztosítja az elektromos áram megawattját, mint az Electrica, ezért Kolozsvár önkormányzata úgy döntött, hogy szolgáltatót vált. Márciustól a városháza épületét, a közvilágítási lámpákat, és az árammal működő tömegközlekedési eszközöket a váradi milliomos, Teszári Zoltán cége látja el villamosenergiával. Az ötletet Ioan Bîldea tanácsos váradi mintára vetette fel, majd a városvezetés egy általános vizsgálat után hagyta jóvá, melynek eredménye szerint a váltás által több tízezer lejt spórolhat meg a város.

A Digi Energy 136,6 lej/MWh áron fogja biztosítani az áramot Kolozsvár számára. A szolgáltató garanciát vállalt, hogy – a piaci változásoktól függetlenül – egy évig nem fogja emelni az árat. Az önkormányzat már vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az összes alá tartozó intézmény – például az iskolák – a Digitől vásároljanak áramot.

Az RCS&RDS 2012 végén lépett be a romániai energiapiacra, és 2015-ben szerezte meg a szolgáltatói engedélyét. Elsőként Nagyvárad önkormányzatával állapodtak meg az ipari park, a városháza és a villamosok áramellátásáról. A vállalat az olcsóbb energiával a lakosságot is megcélozza, jelentős árkedvezményeket biztosítva a már meglévő ügyfeleknek, illetve különösen a nyugdíjasoknak.

Hirdetés