Tovább folyik az időhúzás a kolozsvári névtábla-perben

Mert az idő valakinek dolgozik.
Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, 2015 novemberében perújrafelvételt rendelt el a Kolozs megyei törvényszék a többnyelvű kolozsvári helységnévtáblák ügyében.

A Minority Rights Egyesület által újraindított per tárgyalásai azóta is zajlanak. Kétszeri halasztás után a február elsején lezajlott legújabb tárgyalás eredménye: a törvényszék elhalasztotta a döntést. Mégpedig február 15-ére.

Irtó kíváncsiak vagyunk, mi lesz végül a hőn áhított szentencia. Bár ha pozitív döntést hoz a tisztelt bíróság, az se jelent biztos győzelmet, hiszen az ügy egyszer már járt ebben a cipőben. Akkor a polgármesteri hivatal fellebbezett, és a Kolozsvári Táblabíróság érvénytelenítette a korábbi törvényszéki ítéletet.

Tette mindezt Emil Boc és csapata, mondjuk ahelyett, hogy mindenféle törvényszéki hercehurca helyett egyszerűen kirakatta volna a táblákat a város végeire. És nem is annyira a sokat hangoztatott multikulturalitás okán, hanem azért, mert Kolozsváron egy kisvárosnyi magyar polgár él, akiknek jelentős százaléka adót fizet a városnak. És ha valaki fizet, akkor ilyen elvárásai is lehetnek. Joggal.

Hirdetés


A kép a ziuadecj.realitatea.net fotójának felhasználásával készült.

Hirdetés