Hamarosan a csapból is internet folyik Váradon

De azért reméljük, hogy nem meleg víz helyett.
Hirdetés

Nagyszabású információs forradalom megy végbe az elkövetkező években Nagyváradon: az önkormányzat tervei szerint az első olyan város lehet Romániában, amely teljes kábel nélküli (wi-fi) internetlefedettséggel rendelkezik. Még több térfigyelő kamerát helyeznének ki a város utcáin, terein, számítógépekkel vezérelnék a közvilágítást, de megreformálnák a közlekedésszabályozást is. A célok között szerepel továbbá, hogy minél több helyi szolgáltatást lehessen online elérni és kifizetni.

Az információs stratégia kidolgozására az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki, melynek határideje február 17-án jár le. A tervek megvalósítására a következő tíz évben 300 ezer eurót költenének.

A nagyváradiak minden bizonnyal örülni fognak a fejlesztéseknek, de még jobban örülnének, ha az önkormányzat az olyan alapvető szolgáltatások zavartalan biztosítására is odafigyelne, mint például a meleg víz vagy a fűtés. Az elmúlt egy évben ugyanis alig telt el úgy hónap, hogy ne szüneteljen legalább pár napig valamelyik szolgáltatás a város valamelyik részén. Meg persze az sem ártana, ha a már meglévő hotspotok elérhetőek lennének. 

Hirdetés