A középiskolákba is begyűrűzik az egyház melegellenes harca

A homoszexuális házasságok alkotmányos tiltásáért folyó aláírásgyűjtés támogatására biztatják diákjaikat egyes tanárok.
Hirdetés

A romániai egyházak – köztük a református és a katolikus hitközösség – vezetőinek támogatásával a Koalíció a családért elnevezésű szervezet immár az alkotmánymódosításhoz szükséges aláírások kétszeresét gyűjtötte össze, de még mindig nem áll le a szignók gyűjtésével. Sőt, annyira belelendült a „hagyományos családok védelmében” indított harcba, hogy a középiskolába járó fiatalokat sem kíméli meg tőle.

Bákó megyéből arról értesítették a szexuális kisebbségek jogaiért síkra szálló Accept Egyesületet, hogy a középiskolákban egyes tanárok a kezdeményezés aláírására biztatják diákjaikat. Az egyesülethez később 15-20 bejelentés érkezett, és nem csak Bákó megyéből. Mivel a kiskorúak aláírása jogilag nem érvényes, ezért az Accept Egyesület szerint az összes aláírás érvényessége megkérdőjelezhető.   

Koalíció a családért szervezet tagadja, hogy középiskolákban gyűjtenének aláírásokat, de azt elismeri, hogy önkénteseik minden lehetőséget megragadnak, hogy minél több aláírást összegyűjtsenek. Ha a tanárok önkéntesen szerepet vállalnak a gyűjtésben, azt magánemberként teszik – hangsúlyozták.  

Mivel a tanintézményekben szigorúan tilos a politikai vagy vallási lobbi, az oktatási minisztérium is vizsgálja az ügyet.

Hirdetés

Jelenleg több mint egymillióan írták alá a kezdeményezést, melynek célja: foglalják alkotmányba, hogy csak férfi és nő alkothat családot. Az aláírások jelentős részét az ortodoxok az egyházszentelések alkalmával gyűjtötték össze. 

 

Hirdetés