Wolfgang Albers | A kép forrása: rp-online.de
Kölni vízkereszt
szabot
2016. január 8. péntek, 20:14
Egy héttel a kölni incidensek után, amelyeket a rendőrség se megelőzni, se kezelni nem tudott.

Péntek délután lemondott Wolfgang Albers, Köln rendőrségének vezetője – írja a tagesspiegel.de portálra hivatkozva a Mediafax. A BBC később azt írta, Alberst a belügyminiszter ideiglenesen kényszernyugdíjazta, hogy megpróbálja visszaállítani a közvélemény bizalmát a kölni rendőrségben. A rendőrség katasztrofálisan reagált szilveszter éjszaka a kölni pályaudvar előtti téren, majd az egész városban nőkkel erőszakoskodókkal szemben, és ezt egy belső jelentésben be is vallotta.

A kölni rendőrségen a szilveszteri molesztálások, erőszakoskodások, rablások miatt tett feljelentések száma mára meghaladta a 120-at. A rendőrség pénteken bejelentette, hogy az eddigi 31 gyanúsított között 18 menedékkérő van.
 
Hasonló incidensek történtek szilveszterkor Hamburgban, Stuttgartban, Berlinben és mint később kiderült, az ausztriai Salzburgban, a svájci Zürichben, illetve Helsinki központjában.
 
Angela Merkel kancellár undorítónak és elfogadhatatlannak nevezte a bűntetteket, és az elkövetők megbüntetését ígérte származásuktól függetlenül. Figyelmeztetett, hogy az elkövetők közül a nem uniós állampolgárokat kitoloncolhatják.
 

A külföldi bűnözőknek hazájukban kellene letölteniük a büntetésüket

– jelentette ki pénteken Sigmar Gabriel német szociáldemokrata vezető, alkancellár a szilveszter éjjel több városban elkövetett tömeges szexuális támadásokkal összefüggésben. A politikus a Bild német napilapnak nyilatkozva sürgetett kemény állami fellépést az elkövetőkkel szemben, s annak lehetőségét is megfontolandónak mondta, hogy a bűnelkövető menedékkérőket hazatoloncolják.
 
„Miért fizessék német adófizetők külföldi bűnözők büntetésvégrehajtási költségeit?” – tette fel a kérdést a szociáldemokrata politikus, aki szerint az elrettentő ereje is nagyobb annak, ha valakinek azzal kell szembenéznie, hogy otthon kell letöltenie a büntetését egy német börtön helyett.
 
Az alkancellár arra is rámutatott, hogy hatékonyabbá és gyorsabbá kell tenni a kitoloncolásokat. Ha egy ország például vonakodik visszafogadni elítélt állampolgárát, akkor Gabriel szerint választás elé kell állítani: vállalja a felelősséget állampolgáraiért, vagy kevesebb fejlesztési támogatást kap.
 
A legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is a törvények szigorítását szorgalmazza. A közbiztonságra és közrendre leselkedő jelentős veszély esetén bővítenék a megfigyelési jogköröket, emellett pedig az a menedékkérő vagy menekült, akit letöltendő szabadságvesztésre ítélnek, 
 

elveszítené a menekültstátushoz való jogot.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más városokban is történtek hasonló támadások. 
 
Az elkövetők azonosítása rendkívül nehéz. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be. Eddig több mint 120 nő jelentkezett, és tett feljelentést a hatóságoknál. Kétharmaduk számolt be szexuális támadásról, kettőt meg is erőszakoltak.
 
A rendőrségnek 18 gyanúsítottja van, bár legtöbbjüket név szerint még nem azonosították, csak kép- és videofelvételek alapján. Mindannyian észak-afrikai származásúak. A rendőrség egyik illetékese tudatta: szilveszterkor a rendőrök mintegy 80 embert igazoltattak vagy állítottak elő, és többen a menekültügyi hivataltól kapott papírokat mutatták fel.
comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.