12 dolog, ami biztos megvalósul Romániában, 2016-ban

Megkérdeztük a Főtér politikai elemzőkből, gazdasági szakemberekből és irodalmárokból álló jósdáját, mi várható 2016-ban, de tutira! Ezt a választ kaptuk:
Hirdetés

1. Lekerül az „úgynevezett” jelző a Székelyföld megnevezése elől. Legalábbis a román sajtó egy részében. Kis részében.

2. Ugyanolyan sokat fogunk beszélni Erdély, illetve Székelyföld autonómiájáról, mint eddig. Ugyanolyan kevés eredménnyel.

3. Emil Bocot ismét megválasztják Kolozsvár polgármesterévé. A multikultival fog kampányolni. Naná, hogy egyetlen nyelven. Pé romünésté.

4. Megérkeznek az első kvótamenekültek Erdélybe. Szeretettel fogadják őket. Mert Wilkommenskultúra van.

5. Erdély az idén is kenterbe veri a Regátot meg Moldovát. Hogy miben? Hát, például multikulturalitásban. Legalább ennyi jusson Erdélynek is.

6. Vásárhelyen idén sem lesz magyar polgármester. Ennek nyomán hatalmas hibáztatási és egymásra mutogatási kampány indul. A hibásak: az RMDSZ, az MPP, az EMNP, Dorin Florea, Frunda György, Tőkés László, Orbán Viktor, a SRI, a migránsok, az ISIS és Soros György.

7. Kolozsváron ezúttal is hatalmas cirkusz lesz az Untold Fesztivál második kiadása kapcsán. A polgárok egy része nekiugrik az illetékes hivataloknak, az illetékes hivatalok magyarázkodnak egy jót, aztán minden megy tovább, ahogy eddig.

Hirdetés

8. Felszámolják a HVIM romániai szervezetét. Jogtalan petárdaviselés miatt.

9. Markó Attila idén sem jön haza. Jól érzi magát ott, ahol van.

10. A hóolvadás után idén is árvizek pusztítanak országszerte. Utána aszály sújtja az országot. Végül ismét lecsap a tél, váratlanul, ahogy szokta nálunkfele.

11. Megépül 20 km autópálya, de még az év vége előtt elbontják, mert kiderül, hogy a kivitelező kispórolta a kavicsot a betonból.

12. A dutyiba zárt, értelemszerűen ártatlan korrupt politikusok és analfabéta üzletemberek idén is számtalan remekművet írnak majd összkomfortos celláikban.

Hirdetés