Helyi lapnál fagyott meg egy hajléktalan

Az Udvarhely című újság szerkesztőségénél találtak rá.
Hirdetés

Feltehetően megfagyott egy hajléktalanként számon tartott férfi Székelyudvarhelyen – számol be a Krónika az esetről. Az 57 éves férfira hétfőn az Udvarhely napilap újságírói találtak rá a szerkesztőség épületében. Az uh.ro tudósítása szerint vasárnap bukkantak rá a szerkesztőséghez vezető lépcsőházban, és értesítették a rendőrséget.

A helyi napilap szerint a férfi visszatérő lakója volt az udvarhelyi hajléktalanszállónak, de gyakran húzta meg magát a szerkesztőség épületében. Mint kiderült, az elhunyt férfi mellett, a padlón vérnyomokat fedeztek fel, de a jelek nem erőszakosságra, hanem balesetre utalnak.
 
A férfi sosem tartózkodott huzamosabb ideig a szállón, „tisztában volt a szabályokkal, amelyek szerint ittas állapotban nem tartózkodhat a menhelyen” – mondta a Krónikának Farkas Réka, a helyi hajléktalanszállót működtető Albert Schweitzer Alapítvány munkatársa. Az ünnepek környékén, a hideg beálltával úgy döntöttek, bárkit befogadnak éjszakára, a férfi viszont nem élt ezzel a lehetőséggel.
 
Télen a hatóságok is a szállóra viszik a közterületen talált hajléktalanokat, akiket a hidegre való tekintettel vér- és tüdővizsgálat nélkül is befogadnak, de külön helyiségben szállásolnak el. 

Hirdetés