Terror Siculorum
Timi
2015. december 29. kedd, 18:02
Wass Albert köteteket és nemzeti zászlókat foglaltak le. A fiatalt Bukarestbe viszik kihallgatására.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi elnöke, Szőcs Zoltán kézdivásárhelyi otthonában tartott házkutatást kedd délután a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT). A házkutatás tényét a szervezet Facebook-oldala közölte, majd a hatóságok is megerősítették a hírt a sajtónak.

Az Alfahír úgy tudja, hogy Szőcs a menyasszonyánál tartózkodott egy faluban, amikor érte mentek a DIICOT emberei, és elhurcolták a kézdivásárhelyi lakására, hogy átkutassák. Állítólag a DIICOT átkutatta Szőcs nagymamájának házát is. 

Szőcs Zoltán egyébként Franciaországban tartózkodott a terrorizmussal gyanúsított Beke István őrizetbe vétele idején, amikor is az Átlátszó Erdély készített vele interjút, valószínűleg ezt követően jött haza.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13237
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.