Majdnem felrobbantottak egy Air France-gépet

A Párizsba tartó járat kényszerleszállást hajtott végre Kenyában. A bombára a mosdóban találtak rá.
Hirdetés

A kenyai hatóságok megerősítették, hogy tényleg bomba volt az a gyanús szerkezet, amelyet az Air France Mauritiusból Párizsba tartó gépének mosdójában találtak. A gép kényszerleszállást hajtott végre a kenyai Mombasában.

A kenyai rendőrség korábban közölte, hogy a Boeing 777-es gép fedélzetén 459 utas és 14 fős személyzet volt. Mauritiust este kilenc órakor hagyta el a gép, az úticélja a párizsi Charles de Gaulle repülőtér volt. A 463-as járat kényszerleszállás szándékát 12:37-kor jelezték a pilóták a Moi nemzetközi reptéren. 

Az utasok azt hitték, technikai problémáról van szó. A gépet mindenki biztonságban elhagyta. A bombát elvitték, hogy a reptértől távolabb robbantsák fel.
 
A nagy kérdés az, hogy a szigorú reptéri biztonsági intézkedések ellenére hogyan sikerült feljuttatni egy robbanószerkezetet a repülőgépre.

FRISSÍTÉS: Lehet, hogy mégis vaklárma volt a bombariadó. A legutóbbi információk szerint nem bizonyosodott be, hogy tényleg bomba volt az Air France gépén – a kenyai reptéri hatóság is ennek megfelelően szerkesztette át korábbi közleményét, kitörölve belőle az egyértelműen bombára utaló megfogalmazást (helyette gyanús tárgyat említenek).

Hirdetés