Olcsóbb kötelező biztosításért és üzemanyagért tüntetnek a fuvarozók

Merthogy a kötelező díja irtózatosan megnőhet.
Hirdetés

Több ezer taxi, kamion és autóbusz akadályozza a forgalmat Bukarest belvárosában csütörtök reggel óta, a fuvarozók ugyanis egyrészt a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás tervezett emelése ellen, illetve az üzemanyagokra kivetett többletadó eltörlése mellett tüntetnek. A fuvarozók a kormánypalota előtt parkoltak le rendezett sorokban, jelentős mértékben akadályozva a forgalmat.

Vasile Dâncu fejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes és Dan Costescu közlekedési miniszter fogadta a tüntetők küldöttségét, hogy tájékozódjanak az igényeikről.

Mihai Viorel Ghişa, a fuvarozók szövetségének alelnöke arra panaszkodott, hogy hatalmas összegeket fizetnek, de cserében semmit sem kapnak.

„A vége az lesz, hogy külföldön kötjük meg a kötelező biztosítást. Nem lehet, hogy 400 százalékkal megemeljék a kötelező összegét, aztán jövőre újra árat emeljenek” – panaszkodott, hozzátéve: a kötelező és az áfa is rengeteg pénzt elvisz, emellett az útdíjmatricát is ki kell váltaniuk – a beígért utak azonban sehol sincsenek.

Hirdetés

A dühös fuvarozók egyben a kötelező drágulásáért az egyik fő felelősnek tartott Pénzügyi Ellenőrző Hatóság (ASF) feloszlatását is követelik.

Kép: HotNews.ro

Hirdetés