Az RMDSZ nem örül a tasnádi menekülttábornak

Ne döntsenek az emberek megkérdezése nélkül!
Hirdetés

A Szatmár megyei Tasnádon terveznek több száz ember befogadására alkalmas menekülttábort létrehozni a hatóságok. Mint megírtuk, a több éve használaton kívüli csendőrlaktanyában rendeznék be a menekültközpontot. Egyelőre nem ismert sem a helyszín kiválasztásának indoklása, sem pedig a kivitelezés költségvonzata, ez pedig mindenképpen aggályokat vet fel – fogalmaz az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének közleménye. Ezért a szövetség széleskörű konzultációt kezdeményez a városban és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

„Az RMDSZ nem ért egyet azzal, hogy a tasnádi emberek megkérdezése nélkül döntsenek egy bevándorlóknak szánt befogadó állomás létesítéséről a városban. Úgy gondoljuk, hogy megyénk turisztikai szempontból egyik legfontosabb településének lakosai határozott véleményt tudnak mondani a kérdésben, és erre a hatóságoknak meg kell adniuk a jogot számukra. A következő napokban erről fogjuk megkérdezni a tasnádi embereket, arról, hogy ők mit szeretnének. Nekünk az a dolgunk, hogy a közösséget képviseljük, hogy érvényt szerezzünk akaratának. A tasnádiaknak tudniuk kell, hogy számít a véleményük” – tájékoztatott Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke.

A konzultáció során az önkéntesek eljutnak majd a tasnádiakhoz és a város vonzáskörzetében lévő települések lakosaihoz, hogy a témához tartozó kérdésekben véleményt mondhassanak. 

Hirdetés