A végén még tényleg lesz magyar-román határzár

Ha lesz szlovén és osztrák kerítés is, a migránsok errefelé vehetik az útjukat.
Hirdetés

A magyar kormány szükség esetén a magyar-román határon is kész és képes rövid időn belül műszaki határzárat létesíteni – erősítette meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

A tárcavezető azt mondta, ha Ausztria és Szlovénia is kerítést épít, van esély arra, hogy az illegális bevándorlók Szerbiából a magyar-román határ felé veszik az útjukat. A magyar kormánynak erre az esetre is van terve, amely alapján kész és képes megvédeni a határt – közölte, hangsúlyozva azonban, hogy csak végső esetben kezdik meg a kerítésépítést a magyar-román határszakaszon. Ha erre szükség lesz – tette hozzá -, száz kilométeres nagyságrendben épülhet meg a kerítés, elsőként a magyar-szerb-román hármashatárnál, Szeged térségében. Lázár János azt is megismételte, hogy Magyarország nem fogad visszatoloncolt bevándorlókat.

A Miniszterelnökség vezetője többször is hangsúlyozta: „mi nem a bevándorlás megszervezésében, hanem megállításában vagyunk érdekeltek”. Szavai szerint az Soros Györgynek a politikai programja, hogy Európa akkor lesz jobb, ha minél több bevándorló lesz a kontinensen.

Az osztrák határvédelemmel kapcsolatos hírekre Lázár János úgy reagált: hiba volt az osztrák szomszédok részéről, hogy magas lóról tárgyaltak Magyarországgal, mert láthatóan hazájuk megvédése érdekében ők is kénytelenek lesznek határzárat létesíteni.
 

Hirdetés