Átrendeződés

Az kétségtelen ténynek tekinthető, hogy Ponta nem véletlenül a mostani időpontot választotta a térdműtétre, és az sem véletlen, hogy külföldre ment. A bűnvádi eljárás nyilvánosságra kerülése után ez egyfajta menekülés, amelynek célja vagy az, hogy megpróbáljon egy kicsit az események fő sodrából kikerülve erőt gyűjteni, abban bízva, hogy a polgárok elfelejtik az ellene zajló nyomozást, vagy az, hogy ez a néhány hét átmeneti időszakként szolgáljon a hatalom átadására.
Hirdetés

„Az ügyészség ugyanis nem felejt, az pedig meglehetősen kínos és vállalhatatlan lenne mind Ponta, mind az ország számára, ha, mondjuk, bírói felügyelet alá helyeznék a kormányfőt, akinek így a bíróság engedélyét kellene kérnie ahhoz, hogy részt vegyen egy nemzetközi találkozón.

Ebben a helyzetben – Bukarestben legalábbis – természetes, hogy az eddig minden oldallal és párttal együtt kormányzó, és ennek „jutalmaként” most ideiglenes kormányfőként tevékenykedő Gabriel Oprea azt jelezte, hogy támogatja Johannis javaslatát.

Vezető helyzetbe kerülve elkezdte a rugalmas elszakadást a korrupciós ügyek által rommá tépázott Pontától és a PSD-től, és miközben még azt hangoztatja, hogy támogatja a koalíciót, máris gesztusokat tesz az államfő és annak volt pártja, a PNL felé, kikövezendő az utat a liberálisokkal közösen folytatandó kormányzás felé.”

Hirdetés