Johannis: a parlament felelőtlen, Ponta mondjon le!

Az államfő gyakorlatilag elküldte a pokolra a parlamentet.
Hirdetés

Kemény hangú Facebook-bejegyzésben reagált Klaus Johannis államfő arra, hogy a képviselőház nem adta ki a DNA-nak Victor Ponta miniszterelnököt.

Ezt írta:

„Fenntartom álláspontomat, miszerint a parlamentnek nem kellene akadályoznia az igazságszolgáltatást. Sajnálom, hogy a kormánykoalíció ma ezzel ellentétes döntést kényszerített ki. Azt is sajnálom, hogy a parlament védőpajzzsá alakult Victor Ponta személye körül, akit bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak.

A maximális felelőtlenség és a polgárokkal szembeni sértő magatartás jele az, hogy a többséget alkotó törvényhozók megakadályozzák, hogy az igazságszolgáltatás teljesíthesse kötelességét, hajlandók szétverni a parlament intézményét, azt, ahogyan a törvényhozásnak működnie kellene egy jogállamban, és rontsák Románia megítélését, mindezt azért, hogy politikai mentőövet nyújtsanak egyetlen személynek. A parlamenti többség nem hajlandó elfogadni a polgárok felől érkező nagyon egyértelmű jelzést, amely megálljt parancsol a korrupciónak és felelősségteljes politikát követel.

Továbbra is azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetből a kiutat Victor Ponta kormányfő lemondása jelenti”.

Hirdetés