Egészségügyi kártya – ez most már kabaré

System error. A kártyarendszer nem kíván bevezetődni és kész.
Hirdetés

Azt mondja az Országos Egészségbiztosító pénztár (CNAS) elnöke, hogy az egészségügyi kártya használata csak július végétől vagy augusztus elejétől válik kötelezővé.

Az új rendszer elindítását ötödszörre halasztják el,

mert több százezer ember még most sem kapta meg a bűvös kártyát, amelynek alapján orvosi ellátást kaphat.

Az érdekes az egészben az, hogy egy hónappal ezelőtt még csak 90 ezer olyan személyről tudott az egészségügyi kormányzat, aki nem kapott kártyát, most már 350 ezret emlegetnek.

Vasile Ciurchea CNAS-elnök szerint továbbra is lehet kártya nélkül egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni, ha az ember még nem kapta meg kis műanyag lapocskát.

Az eredeti, optimista tervek szerint február 1-jétől kötelező lett volna a kártyák használata, aztán halasztották április 1-jére, majd május 1-jére, végül június végére.

Hirdetés

Mindezek ellenére Ciurchea továbbra is azt hangsúlyozza, hogy az egészségügyi kártya rendszere működőképes. Kissé ellentmondanak neki a háziorvosok, akik

több mint 90 ezer rendszerhibát jelentettek

csak az utóbbi négy napban.

A kártyarendszer bukdácsolása hatalmas kavarodást eredményezett az egészségügyben, országszerte tízezrek álltak sorba a megyei egészségbiztosítóknál, hogy végre megkapják a kártyájukat, amelyeket eredetileg a postának kellett volna kézbesítenie. Sok esetben a háziorvosok megtagadták a szolgáltatásokat azoktól, akik nem tudták felmutatni kártyájukat.

Hirdetés