A cinizmus magasiskolája

A napnál világosabb, politikusainkat a legkevésbé sem érdekli a szegényebb rétegek sorsa. A 84 lejes gyermeksegély körül kialakult újabb politikai csatározás a folyamatosan kampányban levő politikusok mérhetetlen cinizmusát igazolja.
Hirdetés

„Úgy és addig vitatják a problémát, hogy lassan azt képzeljük, minden szülő, amint kézhez kapja a gyermeksegélyt, hanyatt-homlok rohan a kocsmába, s egy nap alatt »elveri« a havi juttatást.

Ha valóban érdekelné a dolog, nem kellene sem a miniszterelnöknek, sem a vele egy nótát fújó politikusoknak annyira aggódniuk, hogy honnan teremtik elő a szükséges pénzalapot. Hiszen nap mint nap egyébről sem hallunk a korrupcióellenes ügyészektől, mint arról, hogy a korrupció vádjával hűvösre tett, vagy bűnvádi eljárás alatt álló törvényhozók, miniszterek, magas rangú tisztségviselők hogyan zsebeltek be eurómilliókat állami vagy európai uniós pénzekből, károsították meg az államot. Ezeknek kellene elkobozni a bizonyítottan törvénytelenül szerzett vagyonát, rögtön lenne pénz nemcsak gyermeksegélyre, hanem az állami oktatás fejlesztésére, egészségügyre, napközi otthonokra, óvodákra, iskolákra. Vagyis a jövő építésére.”

Hirdetés