Temetkezési vállalkozónak „szállít” egy szatmári orvos

Ügyfeleket. Törvénytelenül.
Hirdetés

Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszterhez fordult Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, mivel vélekedése szerint a Szatmár megyei kórház egyes alkalmazottai törvénysértő módon juttatnak előnyös helyzetbe temetkezési vállalkozókat.

A Szatmár megyei RMDSZ-es hontya azt állítja: az egészségügyi intézmény István-téri épületében (a régi kórháznak nevezett ingatlanban) tevékenykedő boncolóorvos nyíltan ajánlja az egyik helyi céget az elhunytak hozzátartozóinak figyelmébe, egy másik vállalatnak pedig sikerült a kórház épületében bérelnie székházat, így ők is közvetlenül férnek hozzá a potenciális kliensekhez.

A képviselő elmondta, hat-hét ilyen profilú vállalkozás működik a szatmári megyeszékhelyen, ezért nem korrekt, hogy közülük kettő lényegében kizárólagos hozzáféréssel rendelkezik a kórházban elhunytak rokonságához, ismerőseihez. Hozzátette, több személyes megkeresést követően nézett utána a dolognak, és meggyőződött, hogy a panaszkodó konkurenciának igaza van. „A törvény tiltja a temetkezéssel kapcsolatos tevékenységek minden formáját az egészségügyi intézmények területén, és ez a reklámra is vonatkozik” – magyarázta Kereskényi, aki szerint egyre nő a felháborodás a helyi temetkezési vállalkozók körében.
 

Hirdetés