Szentgyörgyi színészt szerződtetett a Nemzeti

Mátray László a budapesti Nemzeti Színház társulatának tagjává válik. Már egy éve játszik ott is.
Hirdetés

Mátray László a Bocsárdi László vezette sepsziszentgyörgyi Tamási Áron Színházból érkezik a budapesti Nemzeti Színházhoz – írja a válasz.hu. Már egy éve vendégszerepel ott, a János vitéz című Vidnyánszky-rendezésben tavaly óta ő alakítja a címszereplőt, az Isten ostorában Attilát, és Zsótér Sándor nemzeti színházbeli rendezésében, a Brand című Ibsen-darabban a Bírót, most viszont társulati taggá válik.

Mátray nem szakít a Tamási Áron Színházzal, anyaszínházával sem, a magyarországi portál szerint a színész kétlaki életre rendezkedik be. 
 
Mátray László öt éve kapta meg sepsiszentgyörgyi kollégáinak jelölésére a Kaszás Attila-díjat, idén februárban pedig a Story magazin Story Ötcsillag Díját. A portálnak adott korábbi interjúja szerint mindig is törekedett arra, hogy jóval több legyen, mint hősszerelmes. 
 
A Nemzeti mai sajtótájékoztatóján kiderült, milyen kihívások várhatják Mátrayt a következő évadban: a tervek szerint szerepet kap a Csehov 6-os számú kórterem című novellája alapján készülő előadásban (rendező: Sardar Tagirovsky), és első helyen említi a szereposztás a Szindbád esetében. A Krúdy-szövegekből Vidnyánszky Attila állít össze előadást.
 

Kép forrása: Mátray Facebook-profilja

 

Hirdetés