Nemzetközi körözést adtak ki Markó Attila ellen

A volt RMDSZ-es honatya „előkelő” helyen szerepel a román Most Wanted-listán.
Hirdetés

Nemzetközi körözést adtak ki a román hatóságok a Budapesten tartózkodó lemondott RMDSZ-es képviselő, Markó Attila ellen, akit törvénytelen restitúciós ügyekben való bűnrészességgel vádol az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA).

A körözést az Interpolon keresztül adták ki. Markó első helyen szerepel a román rendőrség által leginkább keresett bűnözők „Most Wanted”-listáján.

Mint ismeretes, Markó tavaly decemberben maradt Budapesten, miután a DNA meggyanúsította, hogy érintett egy törvénytelen restitúciós ügyben még abból az időszakból, amikor az országos restitúciós testület tagja volt. Ezt a vádat ugyan később ejtették ellene, de egy másik ügy kapcsán is három rendbeli visszaéléssel vádolták meg, a DNA szerint a restirúciós bizottság többi tagjával együtt összesen 84 millió eurós kárt okozott a román államnak.

Markó következetesen tagadja bűnösségét, és közölte: nem tér haza, mivel a Székely Mikó Kollégium korábbi restitúciója miatt ellene hozott, három év felfüggesztett szabadságvesztésről szóló ítélet nyomán nem tartja jogállamnak Romániát.
 

Hirdetés