Festum Varadinum Szent Lászlóval, LL Juniorral, Neotonnal

A hosszúhétvégi hangulat közepette megkezdődött a XXIV. Festum Varadinum Nagyváradon. Mi történt eddig, és mi lesz ezután?
Hirdetés

Főpapi szentmisével és a Szent László-ereklyéjével végzett hagyományos körmenettel vette kezdetét vasárnap a huszonnegyedik alkalommal megszervezett Festum Varadinum a nagyváradi székesegyházban. A szentmisét Böcskei László római katolikus megyéspüspök celebrálta, majd ezt követően ünnepélyes körmenettel hordozták körbe a Szent László hermát a püspöki palota kertjében.

A rendezvény elsősorban kulturális és egyházi programokban bővelkedik, de a hétvégén könnyűzenei koncertek is lesznek változatos helyszíneken. Például szerda este az operett szerelmeseit várják a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében Bozsó József és Teremi Trixi (Budapest) operettestjére. Pénteken a Honey Beast a Lotus bevásárlóközpont előcsarnokában lép fel, míg a Metropol a Nagyváradi Állami Filharmóniában.

Szombaton a vársáncba költözik Minden Magyar Majálisa 2015 elnevezésű programponttal a rendezvény, ahol reggeltől estig programokkal várják a fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt. Fellép: Mohácsi Brigitta, LL Junior, By Alex, Baricz Gergő, valamint a Neoton.

Ami az irodalmi programokat illeti: kedden a Posticumban kerül sor Bálint András Radnóti-estjére, pénteken 19 órától az Illyés Gyula Könyvesboltban Szabó T. Anna költő, műfordító szerzői estjére érdemes beülni, szombaton Székely Csaba drámaíróval találkozhat a közönség a Szigligeti Színház Stúdiótermében. 

Hirdetés

A Festum Varadinum rendezvénysorozat fővédnöke idén is Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. 

A teljes programért lapozzák fel a Varadinum műsorfüzetét.

Fotó: Csikos Rolland

Hirdetés