Egyre többen akarják a Schweighofer skalpját

Erdő- és legelőtulajdonosok is csatlakoztak a törvénytelenségekkel vádolt fafeldolgozó elleni perhez.
Hirdetés

Erdő- és legelőtulajdonosokat tömörítő szervezet is csatlakozott ahhoz a jogi eljáráshoz, melyet a bukaresti Bankwatch Románia Egyesület és a fogarasi Neuer Weg Egyesület indított annak érdekében, hogy visszavonják a Holzindustrie Schweighofer (HS) rétyi üzemének építkezési engedélyét.

A szerdai bukaresti tárgyaláson jóváhagyták, így a Nostra Silva az osztrák fafeldolgozó háromszéki beruházását ellenző szervezetek oldalán lépett be a perbe.
Bár az illetékes testület újabb hónapot halasztott volna, hogy a Nostra Silva státuszáról döntsön, sikerült elérni, hogy két hét múlva ismét tárgyalást tartsanak a bukaresti törvényszéken – nyilatkozta a Három¬szék érdeklődésére Hans Hedrich, a Neuer Weg képviselője, aki azt reméli, akkor már nemcsak adminisztratív kérdésekről lesz szó, de érdemben is tárgyalnak a HS építkezési engedélyének vissza-vonásáról.

A Neuer Weg alelnöke elmondta, a kezdeményezésükhöz társuló erdőtulajdonosok szervezete számára komoly problémát jelent az osztrák vállalkozás. A faipari cég romániai tevékenységét elemző, az Antena3 hírtelevízió riportját történelmi fontosságúnak nevezte. Hans Hedrich úgy fogalmazott: talán sikerült megtörni a jeget, a filmből ugyanis kiderült, a HS üzlettervének része, hogy rendszeresen vásárol törvénytelenül kitermelt fát.
 

Hirdetés