Ejtették a vádat az egyik kárpótlási ügyben Markó Attila ellen

A volt RMDSZ-es képviselő vádlóinak felelősségét pedzegeti Facebook-bejegyzésében.
Hirdetés

Ejtette a vádat a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Markó Attila, az RMDSZ volt parlamenti képviselője ellen az egyik kárpótlási ügyben, amely miatt a vádhatóság tavaly decemberben le akarta tartóztatni a politikust – közölte hétfőn Markó Attila.

A volt képviselő a Facebookon ismertette az ügyészség vádiratának rá vonatkozó passzusát, amely szerint ejtették ellene a hivatali visszaélés vádját. Korábban a politikus többször kérte ezt, mivel

nem vett részt a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok után járó kárpótlásokat elbíráló bizottság szóban forgó ülésén.

A vádhatóság szerint ebből az alkalomból a testület tagjai jóváhagytak egy olyan kárpótlást, amelynek összegét egy telek reális árának háromszoros túlértékelésével állapították meg.

„2014. december 10 óta sorozatban háromszor kértük, hogy a Bica-ügyben ejtsék a vádat. Nem akarták. Előzetes letartóztatást kértek. Pedig kezdettől fogva egyértelmű volt, és semmi sem változott azóta. Aztán négy hónappal később, most az új ügyben ellenem megfogalmazott vádiratban ez áll: ejtik azt a régi vádat…

Hallgattak, kivártak, lapítottak, packáztak. Tudták, hogy ejteni kell, de nem tették.” – fogalmazott Markó a Facebook-oldalán.

A volt RMDSZ-es képviselő vádlóinak felelősségét pedzegeti, azt kérdezvén: „Ki vonja őket felelősségre, hogy képesek voltak leírni: bűncselekményhez járulsz hozzá, ha nem vagy jelen egy ülésen? Ezek után továbbra sem lehet véleményünk a rendszerről? Ha ilyen visszaéléseket tapasztalunk, akkor fogjuk be a szánkat, máskülönben rögtön ránk koppintanak, hogy befolyásoljuk az igazságszolgáltatás függetlenségét?”

Hirdetés