Rétvári: Magyarország továbbra is felelősséget visel a határon túliakért

Mindezt az Emberi Erőforrások minisztériumának államtitkára Szatmárnémetiben jelentette ki.
Hirdetés

Magyarország kormánya felelősséget visel a Kárpát-medence magyarságáért – jelentette ki Rétvári Bence, a budapesti Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára pénteki Szatmárnémeti látogatásán.

Az államtitkár látogatást tett a szatmárnémeti püspöki palotában, ahol Schönberger Jenő megyéspüspök, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke és Erdei D. István parlamenti képviselő fogadta. A megbeszélésen Rétvári Bence kiemelte, Magyarország kormánya felelősséget visel az egész Kárpát-medence magyarságáért, majd tájékoztatást nyújtott a kormány által működtetett pályázati rendszerekről, lehetőségekről, melyeket egyházak, civil szervezetek és önkormányzatok vehetnek igénybe.

Kereskényi Gábor köszönetet mondott azokért az oktatási beruházásokért, melyek az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségével valósultak meg (a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tornatermének megépítése és a Szatmárnémeti Református Gimnázium tetőszerkezetének rehabilitálása), valamint a szatmárnémeti közösségépítő rendezvények (Partiumi Magyar Napok, Családi Hétvége) megszervezéséhez nyújtott támogatásért. Az államtitkár és vendéglátói kiemelt fontosságúnak tartják a magyar-magyar kapcsolatok további erősítését, melynek fényében előkészítik Balog Zoltán miniszter május 8–9-i szatmárnémeti látogatását.
 

Hirdetés