A vallását pedzegetik a potenciális vásárhelyi polgármesterjelöltnek

Soós Zoltán a Hit Gyülekezetének tagja és ez nem mindenkinek tetszik.
Hirdetés

A magyar pártok korábban megállapodtak abban, hogy május 31-én közösen szerveznek előválasztást Marosvásárhelyen, hogy így válasszák ki azt a közös polgármesterjelöltet, akit a 2016-os önkormányzati választáson támogatnak majd.

Eddig egyetlen személy, Soós Zoltán, a Maros megyei múzeum igazgatója jelezte, hogy indul az előválasztáson.

Csütörtökön a történelmi magyar egyházak papjaival találkoztak a pártok képviselői, és a támogatásukat kérték az előválasztások sikeréhez. A megjelent lelkészek üdvözölték az összefogást és támogatásukról biztosították az előválasztás szervezőit. Egyetlen feltételük az, hogy a verseny korrekt és átlátható legyen.

Noha hivatalosan nem tette szóvá senki, a találkozó után az egyik lelkész azt mondta: nem tud maradéktalanul örülni annak, hogy

Soós Zoltán nem egy történelmi egyház tagja.

Soóst nem lepte meg a reakció, mivel a Hit Gyülekezete kapcsán sok negatív híresztelés kering, bár szerinte a rosszindulatú megjegyzés ellentétes a hagyományos erdélyi vallásszabadsággal.

„Ha a huszonegyedik században nem az a fontos, hogy mit tettem az életben, illetve a megyei múzeum élén, hanem a vallási hovatartozásom, akkor rég elbukott az ügyünk” – fejtette ki a Székelyhonnak Soós Zoltán.

Hirdetés

Mint mondta, szülei reformátusnak keresztelték, ő

felnőtt korában, tíz évvel ezelőtt állt be a Hit Gyülekezetébe.

„Mi is ugyanazt a Bibliát használjuk, amit a történelmi magyar egyházak, és ugyanazokat a keresztény értékeket valljuk. Személy szerint egyetlen egyházat sem tartok többnek vagy kevesebbnek” – hangoztatta.

További részletek az alábbi linken:

(fotó: nava.hu)
 

Hirdetés