A fogdában húsvétol Elena Udrea

Gyászos ez a nagypéntek Elena Udrea számára: ma tudta meg, hogy nem háziőrizetben fog ünnepelni. Marad vizsgálati fogságban.
Hirdetés

Előzetes letartóztatásban marad Elena Udrea – döntött ma a legfelső bíróság Udrea háziőrizetbe helyezési kérelméről. Az ítélet ellen lehet fellebbezni, írja a Mediafax hírügynökség. A fellebbezést viszont már nem valószínű, hogy az ortodox húsvét előtt elbírálják, így a volt politikusnőnek nincs sok esélye, hogy háziőrizetben ünnepeljen.

Udrea ellen kedden bővítették a vádlistát, a Bute boxgála ügyében most már a szolgálati visszaélés mellett megvesztegetés elfogadásával és pénzmosással is vádolják.
 
A fő vád ellene illegális pártfinanszírozás: a gyanú szerint tíz százalékot fizettek vissza nekik azok a vállalakozók, akik közbeszerzést nyertek az általa vezetett minisztériumnál, ezt a pénzt pedig egy idő után a bukaresti PDL pártkasszájába fizette be, és fiktív adományszerződésekkel próbálták tisztára mosni.
 
Elena Udrea február 25. óta van előzetes letartóztatásban. Nem engedték meg neki cellája renoválását, ő pedig azóta az előzetes letartóztatás alkalmazásának igazságtalanságát kifogásolja a Facebook-oldalán.

Fotó: Elena Udrea Facebook-oldala

 

Hirdetés