Visszahozná a kényszersorozást egy román politikus

Mert szerinte egyrészt növelné az ország védelmét, másrészt embert faragna a sok nyápic diszkópatkányból. Vagy valami ilyesmi.
Hirdetés

Ismét kötelezővé tenné a sorkatonai szolgálatot egy romániai politikus. Botoşani polgármestere, Ovidiu Portariuc szerint a képzés fél évet tartana a 18 évet betöltött fiatalok számára.

Az elöljáró erről a iași-i rádióban beszélt. Szerinte a kötelező sorkatonai szolgálat nem csak az ország védelmét erősítené, hanem jót tenne a fiataloknak is, mert fejlődne a személyiségük, javulna a fizikai erőnlétük és megtanulnák a fegyelmet.

Ovidiu Portariuc szerint a kötelező szolgálat alternatívája az önkéntességen alapuló katonai képzés lehetne. Az önkénteseket azzal motiválnák, hogy öt hónapig mentesülnének a helyi adók és illetékek kifizetése alól.

„Nem mondom azt, hogy háború fenyegeti Romániát. De teljesen más mondjuk Botoşani-t megvédeni 500 hivatásos katonával, mint 40 ezer képzett tartalékossal, akik huszonnégy óra alatt mozgósíthatók. Ugyanígy elbátortalanítaná Románia potenciális támadóit, ha képesek lennénk huszonnégy óra alatt 7-8 millió embert az ország védelmére mozgósítani” – érvelt a polgármester.
 

Hirdetés