Segítsd a kárpátaljai magyarokat!

Ennek érdekében az EMNT és az SZNT adománygyűjtést szervez.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyarokon kíván segíteni a pénzbeli adományok gyűjtésével.

„Amint az közismert, a kárpátaljai magyar közösség háborús helyzetbe került. Az országban az infláció soha nem tapasztalt méreteket öltött, és a súlyos szegénység sokak számára megtapasztalt valóság lett. A régióban a háború előtt is gyenge volt a gazdasági helyzet. A Kárpátalját megjárt erdélyi magyar emberek azzal szembesültek, hogy a Kárpát-medencében van egy magyarlakta régió, ahol az erdélyi körülményekhez képest is jóval nehezebb a megélhetés” – írják közleményükben.

Az adományokat 2015. július 30-ig várják. Az összegyűlt pénzadományokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának adják át, az alapítvány pedig a kárpátaljai magyar óvodás és iskolás gyermekek étkeztetésére fordítja a felajánlásokat.

Aki szeretne segíteni, annak ajánljuk figyelmébe az alábbi bankszámlaszámot:

Bank: OTP Bank
Számlatulajdonos: Asociaţia EMNT Egyesület
Számlaszám: RO58 OTPV 2000 0034 5078 RO01

Hirdetés

A számlára lejben lehet utalni, vagy az OTP bank fiókjaiban készpénzt befizetni. Utaláskor, befizetéskor kérik feltüntetni: Kárpátalja.

Az EMNT a Demokrácia-központokban gyűjtőhelyeket hoz létre, ahol az adakozó kedvűek szintén átadhatják pénzbeli adományaikat.

Képünkön: a honfoglalás vereckei emlékműve. Forrás: Wikipédia

Hirdetés