Kukában landoltak a március 15-i koszorúk

Nem volt esélyük megszáradni a volt Biasini falán. A kolozsvári román hivatalok kicserélték sajátjaikat, a magyar koszorúkat ki kellett guberálni a szemetesből.
Hirdetés

Kicsinyesség és cinizmus a legújabb fegyvernem a kolozsvári szimbolikus harcban – derül ki a Szabadság napilap előzeteséből. A lap egyik olvasója jelezte, hogy a március 15-én a volt Biasini szálló épületén lévő emléktábla alá helyezett, piros-fehér-zöld szalagos koszorúkat eldugták három nagy, piros-sárga-kék pántlikás mögé.

Azt már az újságírók vették észre, hogy a román koszorúk sem azok, amelyekkel vasárnap a polgármesteri hivatal és a helyi tanács, a megyei tanács és a prefektusi hivatal emlékezett a márciusi ifjakra, hanem újak.
 
A vasárnap kihelyezett koszorúkat a lap munkatársai egy kukában találták meg az ingatlan udvarán, és addigra oda kerültek a magyar szalagos koszorúk is. Ez utóbbiakat egyelőre bevitték a napilap szerkesztőségébe.
 
További részleteket a lap holnapi számában ígér. Képeket a szemétre dobott koszorúkról az alábbi linken lehet nézegetni.
 

Hirdetés