Drogterjesztő gyilkolt drogterjesztőt Váradon

Az áldozat az Urban Place 26 éves pultosa, az elkövető pedig Várad egyik ismert „arca”, Viking, alias Szabó Károly.
Hirdetés

Sokkoló gyilkosság történt múlt hét kedden egy nagyváradi szórakozóhelyhez köthetően a Körös (Tudor Vladimirescu) utcában. A drogterjesztéssel gyanúsított Szabó Károly – akit barátai csak Vikingnek hívnak – szúrta le az Urban Place pultosát, Marius Popát. Szabó Károly azért szúrhatta le a dílerként neki dolgozó 26 éves áldozatot, mert lenyúlt tőle 7000 lejt.

Szabó és Popa kedd este a nemrég nyílt Urban Place nevű szórakozóhelyen keveredtek heves szóváltásba, amit az utcán folytattak. Ekkor látták utoljára az áldozatot, aki a bárnál hagyta telefonját és kabátját is. Rá egy napra jelentették eltűnését a rendőrségen.

Maria Cotrău, a Bihar megyei ügyészég szóvivője az Ebihoreanul.ro-nak elmondta: kihallgatták az eltűnt hozzátartozóit, barátait, kollégáit is, így jutottak el Szabó Károlyhoz. A szervezett bűnözés drogellenes rendőrei jól ismerték mind Szabót, mind Popát: korábban Magyarországról behozott LSD és amfetamin terjesztésért indítottak ellenük eljárást.

Viking bevallotta, hogy megölte barátját, de önvédelemként próbálta beállítani tettét. Az ügyészek a holttestet Viking otthonában, egy szőnyegbe, illetve egy sátorlapba tekerve találták meg. A helyszínelők és a törvényszéki orvosok megállapították, hogy Popát menekülés közben – több tucatszor – szúrta le a gyilkos. A Vikinget 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, s bár fellebbezett, hétfőn az ügyészek úgy döntöttek, hogy rácsok mögött marad. 

Fotó: Az elkövető, Szabó Károly. (Forrás: facebook.com)

Hirdetés