só-show
fsandor
2015. február 16. hétfő, 13:36
Rendkívül népszerű a turisták és a gyógyulni vágyók körében.

Annyira vonzó turisztikai és egészségügyi célpont a parajdi sóbánya, hogy meg kell nyitni egy újabb hajdani tárnát a turisták és a légúti betegségeiket kezeltetni kívánók számára.

Sebestyén József, a bánya igazgatója szerint tavaly 525 ezren fordultak meg a a bánya látogatók számára megnyitott részeiben, ez 150 ezerrel több, mint 2013-ban.

A megnyitni tervezett tárna – ahol az 1970-es években folyt kitermelés – 24 méterrel a jelenlegi alatt húzódik. Ebben az új részben kezelőbázist terveznek létrehozni, nem a turistáknak szánják. A beruházás értéke 2-3 millió euró.

Az igazgató szerint elkezdődött a tárnához vezető út kifúrása. A munkálatok egy évig tartanak, mivel a 300-400 méter hosszú járatot kézi munkával vágják.

(fotó: Főtér.ro)

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7796
A románok, a maguk balkániságával berobbantak Európába, a legmagasabb szinten. És tessék, a szerző szerint a renitens, rebellis Magyarország ott is jobban teljesít!
Három nap alatt jó sokat repül helikopterrel és repülővel.
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.