Privatizáltak egy utcát Udvarhelyen

Egy sarokház tulajdonosa egyszerűen kapuval lezárt egy kis utcát, a Csizmadia udvart a székely anyavárosban.
Hirdetés

Az ügy nem mai: az első kaput nyolc éve állította a székelyudvarhelyi utcácska egyik lakója, mert elege lett belőle, hogy buliból és magukból kifordult fiatalok használták, amikor intim elvonulásra volt szükségük – derül ki az ügyet felvető uh.ro képsorozatából.

„Én nem hagyhatom, hogy a kutyák járjanak be ide sz..ni. S minden fiatal jön be a Mókából, kábítószereznek, s minden hülyeséget csinálnak, szivaraznak. Reggel keltünk fel, s megijedtünk, az emberek le voltak feküdve a lépcsőre” – idézi a portál Márton Sándort, akit az újságírói érdeklődés jobban zavart, mint az, hogy gyakorlatilag (és valószínűleg illegálisan) privatizált egy udvarhelyi közteret.
 
Márton még azzal az átlátszó kifogással is élt, hogy az utcát Csizmadia udvarnak (és nem utcának) hívják, neki ezért logikus, hogy ténylegesen is udvarrá változtatta. Sőt, ha jól értjük, akkor a szomszédokkal közösen fel is újította, lepiskótakövezte a 160 négyzetméteres utcácskát.
 
Kíváncsiak vagyunk, fellép-e az udvarhelyi városháza a köztér magánosítása ellen, és hogyan. Az utcát lezáró kapun bepillantani az alábbi linken lehet.
 
 
Fotó: Egyed Ufó Zoltán
 

Hirdetés