Kérdések éve

Csak abban az esetben lehet nyugalom, ha mi is feladjuk a jogainkért vívott küzdelmet, beletörődötten várjuk, mit cseppent a román hatalom.
Hirdetés

„S mire számíthatunk mi, erdélyi magyarok? Zászlóperek, feliratháborúk és himnusztiltások után jöhet nyugodtabb esztendő? Elcsendesednek a prefektusok, és nem keresnek kákán is csomót? Nehezen elképzelhető, illetve csak abban az esetben, ha mi is feladjuk a jogainkért vívott küzdelmet, beletörődötten várjuk, mit cseppent a román hatalom. Remélhetően nem ez történik majd, s talán magyar politikusaink is ráébrednek végre, hogy nem egymás legyűrésére kellene energiát pazarolniuk, eredményesebb lenne a közös cselekvés. Számíthatunk erre már idén?

Nem valószínű tehát, hogy békés, nyugodt esztendő lesz 2015. Nagyon sok kérdésre kellene választ hoznia, túl sok múlik a vezetőnek felkentek józan eszén, jó szándékán, hogy tovább lássanak a pillanatnyi politikai érdeken. Eme feleletektől függ, hogy elindul végre jó irányba Románia, s nekünk, erdélyi magyaroknak is esélyt ad a megmaradásra, jövőépítésre, vagy együtt zuhanunk tovább a szakadékba.”

Hirdetés