Ezek voltak a legnépszerűbb anyagok a Főtéren

Tizenkét hónap, tizenkét anyag. Van köztük hír, publicisztika, videó. Íme a Főtér.ro legolvasottabb, legnézettebb tartalmai 2014-ben!
Hirdetés

1. Szoftverhiba az eMAG-nál: Dell XPS laptop 3 lejért

A céget jelentős kár érte, de minden rendelést kiszállítanak.

Műszaki hiba miatt lehetetlenül alacsony áron kínálta több termékét vasárnap este az ország egyik legnagyobb webáruháza, az eMAG.

 

2. Johannis, a magyarfaló

És akkor elkezdődött a magyarázkodás.

A Transindex közölt néhány szemelvényt a frissen Románia elnökévé választott Klaus Johannis most megjelent, Lépésről lépésre című könyvéből, amelyekben az etnikai alapú régiók ellen érvel, és a román politikai nemzet tagjának nevezi magát.

 

3. Kolozsvár főterén megint lőttek

Vérfagyasztó performansz keretében újrajátszották a 25 évvel ezelőtti kolozsvári vérengzés tragédiáját.

 

 

 

 

4. Röviden az RMDSZ bukásáról

Az RMDSZ belefutott egy hatalmas pofonba.

„Megerősödött a Szövetség és választói közötti kötelék. Most is bebizonyítottuk, akárcsak eddig minden alkalommal, hogy politikai programunkat megértették a magyar emberek, hiszen ez a program az erdélyi magyar közösség, választóink programja. Ezek a szavazatok biztosítják az RMDSZ-nek a munka folytatásához szükséges erejét, hátterét a következő időszakra” – ezeket mondta Kelemen Hunor november 2-án este, az államfőválasztás első fordulójának urnazárása után. 

 

5. Klaus Johannis előhúzta az adu ászt!

Johannis bedobta a titkos fegyvert! Durr bele, és a kis köcsög Ponta máris csak egy rossz emlék. Vigyázat: HUMORVESZÉLY!

 

 

 

 

6. Elkezdődött a szavazás 

Hét órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek, 18,3 millió román állampolgár választja meg az ország elnökét a következő öt évre.

Két héttel ezelőtti első forduló után két jelölt maradt a ringben: Victor Ponta miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, valamint Klaus Johannis, a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) államfőjelöltje.

 

Hirdetés

7. Kelemen Hunor nyilatkozata, magyarra fordítva

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kisebbségi kérdésekben nem sokat remél a vasárnap román államfővé választott Klaus Johannistól – nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Kelemen Hunor, a szövetség elnöke = nem bótoltunk vele, nem tuggyuk.

 

 

8. Erdély Johannist választja

Kivéve Hunyadot, Krassó-Szörényt és persze a székely megyéket. Nézegessen Kárpátokon inneni eredményeket! Bejött a papírforma, az ország gyakorlatilag kettészakadt az elnökválasztás első fordulójában.

 

 

 

9. Laskahíd épült Tusványoson

A Sapientia nem véletlenül tudományegyetem. Aki vagány kütyükre kíváncsi, az menjen a sátrukhoz!

 

 

  

10. Ha ezt kibírod, magyar vagy

R.I.P. Cenzurat. Beszüntette Pászkány Árpád Look TV-je legsikeresebb műsorát, a Cenzuratot, amelyben négy srác mindent néven nevezett.

 

 

 

11. Gyertyákkal és rongálással emlékeztek a motorosok

Az impozáns felvonulást, a gyertyagyújtást és a gyászt sikerült pár perces erőszakoskodással is emlékezetessé tenni Kézdiszentléleken.

Mintegy kétezer ember, köztük hétszáz motoros gyűlt össze szerdán a székelyföldi Kézdiszentléleken, hogy lerója kegyeletét egy vasárnap meghalt társuk előtt – számol be az eseményről a Székely Hírmondó napilap. 

 

12. Kísértet járja be Romániát, Nagy-Magyarország kísértete

Mi köze Nagy-Magyarországnak a romániai elnökválasztásokhoz? Amatőr térképész provokál vele, még ha nem is szándékosan.

Felrajzolta a spanyolviaszt Románia választási térképeire egy építész, aki mellesleg amatőr térképész. Arnold Platon a blogján tette közzé ezeket a térképeket, amelyekkel azt szeretné illusztrálni, mi a gyökere Erdély és a Regát mentalitásbeli különbségének, de valójában csak azt sikerül megmutatnia, mennyivel jobb térképész, mint történész. 

Hirdetés