Már a PSD is fiatal, tisztességes és hozzáértő minisztereket kér

Legalábbis az a 18 képviselője, aki vasárnap felhívást intézett Victor Ponta kormányfőhöz.
Hirdetés

Felhívást intézett vasárnap 18 szociáldemokrata képviselő Victor Ponta miniszterelnökhöz, hogy az átalakítás alatt álló kormányába fiatal, tisztességes és hozzáértő minisztereket nevezzen ki – írja a Mediafax. A manifesztum aláírói meg szeretnék szabadítani a pártot a korrupt és a kommunista címkéktől.

Az aláírók szerint a novemberi elnökválasztás megmutatta, hogy a választók tisztelete, az igazságszolgáltatás függetlensége és a közügyek átláthatósága jóval fontosabb az emberek számára, mint a gazdasági és szociális intézkedések, ezért olyan minisztereket kérnek Pontától, akik fölé nem vetül a korrupció gyanúja, akiknek semmilyen kapcsolata sem volt a kommunista rezsimmel, és akik ismételten bizonyították már szakmai rátermettségüket. Még ha eddig nem vettek részt a párt irányításában.
 
A felhívás aláírói (Gabriela Podașcă, Mircea Dobre, Florin Iordache, Marcel Ciolacu, Angel Tâlvăr, Mihai Sturzu, Dprel Căprar, Natalia Intotero, Siomna Bucura-Oprescu, Ioan Vulpescu, Constantin Rădulescu, Daniel Suciu, Mihai Weber, Flavius Măduta, Catalin Tiuch, Cosmin Necula, Ionuţ Săvoiu, Florin Buicu) állítják, a PSD-nek mély reformra van szüksége, különben egyre inkább elszigetelődik a hazai társadalomban.
 
A teljes dokumentumot innen lehet letölteni.

Fotó: gov.ro

Hirdetés