Tovaris, kanyec!

Jól döntött az RMDSZ, hogy a magyar emberek nagy többségére hallgatva szakit ezzel a korrupt és hazug bandával.
Hirdetés

„Nálunk, Szatmárban még rosszabb a helyzet, mint máshol. A román többségű megyében két-három éve legjobban a szocialisták untak rá a nyolcévi magyar vezetésre (a megyeszékhely polgármestere mellett, a szavazók megbízatásából, a megyei tanácselnököt is az RMDSZ adta), s kovácsolták egybe a románságot ellenünk, feladva minden demokratikus elvet. Több mint arrogánsan viselkedtek, az elején kizárva bennünket mind a város, mind a megye vezetéséből, amire a legrohadtabb vatrás korszakban sem volt volt példa. Az idén két alkalommal is úgy kampányoltak a PSD-nek (egyszer Ponta elnök jelenlétében, aki mindenre rábólintott!), hogy nyíltan kimondták több ezer választójuk előtt: nem akarják többet látni a magyarokat a megye és Szatmárnémeti élén! Nem beszélve arról, hogy a magyar kulturális rendezvények támogatását érezhetően csökkentették, és az olyan magyar kezdeményezésű multikulturális rendezvényeket, mint a négy-öt nyelven zajló Sorompók nélkül nemzetközi színházi felsztivál, megszüntették.

E hasábokon már többször szóvá tettem például a szocialista polgármester színházellenességét. Hatalmát féltve ugyanez a Dorel Coica a mostani államelnök-választás előtt volt fasisztának nevezte Klaus Iohannist, jóllehet tudta, hogy már csak életkora miatt sem lehetett az. A PSD megyei elnöke, a Mircea Govor a számukra siralmasan végződött első forduló után (amikor a szocialisták vezette tiszta román községek is egyértelműen Iohannisra szavaztak) megfenyegette polgármestereket: ha a második fordulóban is ez történik, megvonják tőlük a pénzügyi támogatást. Erre még nagyobb lett a fiaskó, hiába kérték az ortodox pópák is híveiket: az igazi románok Pontára szavaznak!

Ám ha az egyházi vezetőkre sem hallgatnak a románok, akkor kire hallgatnak? A válasz egyértelmű: lelkiismeretűkre és tapasztalataikra! Elegük van a PSD-es arroganciából és tolvajlásból. Vagyis: konyec, delete! Jól döntött az RMDSZ, hogy a magyar emberek nagy többségére hallgatva szakit ezzel a korrupt és hazug bandával.”

Hirdetés