Várakozások

Miért lenne példaértékűbb kisebbségpolitika az a külföld számára, hogy szász az államfő, mint az, hogy az RMDSZ csaknem húsz éve részt vesz a kormányzásban?
Hirdetés

„Miután tehát újjávarázsolta Nagyszeben történelmi belvárosát, a román politikai préri megújításába is belevág az ország leendő államfője. De valljuk be, sokak részéről túlzott elvárások fogalmazódtak meg vele szemben.

Tény, hogy óriási áttörést jelent, hogy egy nem román és nem ortodox jelölt győzedelmeskedni tudott, de lássuk be, a protestszavazatok sokat hoztak a konyhára, ugyanakkor nem szabad figyelmünk kívül hagynunk, hogy ő egyelőre csak egy fecske, aki – mint tudjuk – nem csinál tavaszt, mögötte hasonló pártok – most már egyetlen alakulatba tömörülve – sorakoznak fel, mint a jelenlegi kormánykoalíció alkotói.

Annak kapcsán pedig, hogy kisebbségi kérdésekben mit fog lépni, egyelőre kár jóslatokba bocsátkozni – az őt ismerők szerint várhatóan legalább meghallgatja majd a magyarság igényeit. Vissza viszont aligha fogja húzni törekvéseinket, hiszen miért lenne példaértékűbb kisebbségpolitika az a külföld számára, hogy szász az államfő, mint az, hogy az RMDSZ csaknem húsz éve részt vesz a kormányzásban?”
 

Hirdetés