Hamarosan végleg elfelejthetjük az amnesztiatörvényt

Elutasította a képviselőház jogi bizottsága az úgynevezett amnesztiatörvényt, mely lehetővé tenné a hat évnél rövidebb időre kiszabott szabadságvesztések eltörlését. A parlament szerdán dönt véglegesen a jogszabályról.
Hirdetés

A jogi bizottság egyhangúlag döntött a törvénytervezet elutasításáról, miután az államfőválasztás nyertese, Klaus Johannis ezt kérte a honatyáktól.

A PSD által kezdeményezett tervezet immár egy éve porosodott a jogi bizottság asztalán, ami miatt az ellenzék azzal gyanúsította a kormányon lévőket, hogy szükség esetén mentőövnek szánják a korrupt szocialisták számára. A tervezetet ezúttal a PSD-sek is leszavazták, miután Victor Ponta hétfőn azt nyilatkozta, hogy ez volt a választók első üzenete, és az egyetlen helyes út, ha Romániában továbbra is európai politikát akarnak folytatni.

A Szenátus egyébként korábban leszavazta a jogszabályt, a jogi szakbizottság azonban néhány módosítás kieszközölése után tavaly decemberben elfogadta azt. A törvény kedvezményezettjei közé tartozott volna Adrian Năstase volt kormányfő és Gigi Becali üzletember, volt szenátor is.  

Fotó: selectnews.ro

Hirdetés