Megtörtént a csoda

Kies országunkban is fújdogálni kezdett a változás szele, mely következtében a politikai szélhámosok, kalandorok és bűnözők ideje lassan lejár.
Hirdetés

„Régóta várt és remélt pillanat ez az életünkben, éppen ezért jelentőségét eltúlozni, de kicsinyíteni sem szabad, hanem a valóság talaján állva, higgadtan kell értékelni a történteket, melyeknek azonban mindenképpen örülni kell. Örülni kell, hiszen évszázados választófalak kezdenek leomlani, foszladozik a sötétség, oldódik a gyanakvás és bizalmatlanság légköre azáltal, hogy ha rátermettségét bizonyította, akkor Romániának is lehet a többségtől eltérő származású, nyelvet beszélő és vallást gyakorló elnöke. Eddig ugyanis a nemzeti és vallási hovatartozásnak kizárólagos jellege volt.

A váratlan politikai fordulat persze nem azt jelenti, hogy máról holnapra minden téren gyökeres változások várhatók, az viszont tény, hogy ez az ország már nem olyan, mint amilyen a választások előtt volt. Néhány, most felszínre került és a végkifejletét eldöntő tényező pedig jó okot szolgáltat a bennünk régóta szunnyadó reménynek is a szárnybontogatásra. A román társadalom kijózanodása, a fiatalok öntudatra ébredése és az ország jövője iránti felelősségérzet megnövekedése ugyanis nemcsak bizakodásra okot adó jelek, hanem egyúttal a visszarendeződés megakadályozásának biztosítékai is.”

Hirdetés