Dragnea szerint Isten a hibás!

Ez nem vicc. Szerencsére Ion Iliescu valóban kritikusra veszi a diskurzust.
Hirdetés

A PSD ma még olyan, mint egy sokkos őz. A tegnapig minden képernyőről ránk vigyorgó Victor Ponta eltűnt a médiatérképről, mintha nem is lett volna.

Viszont a rutinos párt tudja, nem maradhat szótlan. Kiküldött hát két politikai állatot. Hadd vigyék a balhét, amíg a háttérben elmúlik a sokk.

Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes nyugtatgatja a híveket. Nem lesznek kirúgások a pártban, legalábbis addig nem, amíg a kedélyek ennyire zaklatottak. A PSD pedig megy előre, legyen világos.

Arra a kérdésre, hogy ki a felelős a tegnapi buktáért Dragnea sejtelmesen ennyit mondott: „Nem  tudom, ki a hibás.

Isten a hibás. 

Elmés egy válasz.

Ion Iliescu, a párt tiszteletbeli elnöke, egyben jó és rossz szelleme már keményebb hangot ütött meg. Mert egyrészt, ugye, a diaszpóra a PSD és a kormány Achilles-sarkának bizonyult. Nem sikerült megtalálni a hangot a hozzávetőleg 3 millió külföldön élő román állampolgárral. És ez baj. És a bajnak meg is lett az eredménye.

Hirdetés

Másrészt Iliescu mester kifogásolja

a párton belüli politikai aprómunka hiányát,

avagy hiányos voltát. Egy nagy pártot nem lehet hatékonyan mozgatni, se mozgósítani, ha a központi vezetőség nem kommunikál a területi szervezetekkel. (Bezzeg annak idején, az illegalitásban – a szerk.) Ha a politikai kommunikáció akadozik, előfordulhat, hogy a párt mérete és rutinja önmagában nem elég a győzelemhez. És így is történt.

Egyelőre ez a helyzet a pártban. Kíváncsian várjuk, mikor bújik elő Victor Ponta is a takaró alól.

Hirdetés