Nyugi, nem lesz magyar alpolgármester Szatmárnémetiben

Kapaszkodjon meg mindenki: az RMDSZ nem is tart igényt rá.
Hirdetés

A pletykák arról szóltak, hogy alpolgármesteri tisztséget kaphat Szatmárnémetiben az RMDSZ az elnökválasztás vasárnapi, második fordulója után akkor, ha Victor Ponta nyeri a megyében a választást. Nagy Szabolcs neve merült fel, mint aki potenciális jelöltként betölthetné ezt a tisztséget, ám ezt az értesülést mind ő, mind Magyar Lóránd, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének alelnöke is cáfolta.

„Természetesen igen!” – volt Magyar válasza arra a kérdésre, hogy a második forduló után is – függetlenül annak eredményétől -, fenntartja a szervezet azt a korábbi álláspontját, hogy a négy éves önkormányzati ciklus felén túl járva nem tart igényt az alpolgármesteri székre.

Kampányidőszakban nem foglalkozunk ilyen pletykákkal, nyilatkozta Nagy Szabolcs, most a tényekre kell hagyatkozni. Két és fél éve kérünk nagyobb beleszólást Szatmárnémeti ügyeibe, de ez nem egy alpolgármesteri székben merül ki. A városvezetés döntési mechanizmusainak átgondolásáról, ezekben nagyobb átláthatóságról kell és fogunk is tárgyalni. Az alpolgármesteri szék ezeknek csupán egy részlete, amelyről az RMDSZ-ben születik meg mind személyi mind pedig elvi döntés.
 

Hirdetés