Nyet adó – forr a dal

Jelentéses, hogy azon a téren, ahol huszonhat évvel ezelőtt Orbán az oroszok kivonulását kérte (tudjuk, hogy megvolt már róla az államközi informális megállapodás), most ezrek az oroszpárti Orbán távozását kérik.
Hirdetés

„Valami kétségtelenül megmozdult. Lehet, hogy még nem az önkény, hanem csupán egy borzalmas inadekváció ellen. Nem tudni a »halódó Nyugat« szerepét, de az remek, hogy a magyar »balliberális bérencek« nem hangoskodnak. (Miután unortodoxék kiherélték őket, minden alkalommal le is impotensezik vezetőiket és választóikat – jobb, ha csak magánemberként tiltakoznak.)

A magyar pártállami sajtó újabb bravúrral úgyszólván »elmegy az esemény mellett«. (Volt olyan korábban, hogy a királyi tévé azért nem adta a képeket és a közvetítést egy tüntetésről, mert a riportere rossz sarokra ment ki – ez a mostani képtelenség azért tényleg férfiasabb.) Kíváncsi vagyok arra, hogy a hazai, erdélyi prérin ki védi meg a magyar internetadót meg a többi terhet, a mutyikat! A magyarországi sajtószabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát, a média függetlenségét nemhogy a jelentős túlerőben levő jobboldali sajtónk, de a szakmai szervezetünk sem védte meg legalább egy szolidaritási közlemény erejéig.

Ám az internetet nem lehet elhallgattatni! Adókkal sem! A vevők, az azonosíthatatlan sokaság miatt. A háló sehol sincs megfoghatóan, ugyanakkor mindenütt van, a sokaságnál van. És szétszakíthatatlan: nemhogy ellenáll a feszítésnek, de még jobban körülveszi és megbénítja a betolakodót.

Az internet egyik csodája, hogy – persze a mindkét oldalon megbúvó, a névtelenség álarca mögött önkielégítő frusztráltak és hitbuzgó trollok mellett – igazi szerzőket, kommentátorokat, elemzőket termel ki pillanatok alatt.”

Hirdetés