Egymillió eurós banánmutyi Kolozsváron

Ennyivel károsították meg az államkasszát az adócsalók. Csak rá ne rohadjon a gazdasági rendőrségre az a 35 tonna gyümölcs.
Hirdetés

Hat személynél és négy cég székhelyén, munkapontjain végeztek ma házkutatást a kolozsvári gazdasági rendőrség munkatársai, hogy felszámoljanak egy adócsalásra és pénzmosásra szakosodott hálozatot – írja a stiridecluj.ro hírportál.

A rendőrség könyvelési iratokat, számítógépet, több mint százezer lejt, 3200 eurót, 400 ezer forintot és 35 tonna banánt foglalt le, amelynek 130 ezer lej az értéke. Zárolt 24 LCD tévét is.
 
A gazdasági rendőrség gyanúja szerint a Bihar és Kolozs megyében működő, gyümölcs-, főleg banánbehozatallal foglalkozó cégek kettős könyvelést vezettek, nem fizettek be minden adót és járulékot az államnak, és így egymillió eurós kárt okoztak. Az így „megtakarított” pénzt különböző javak vásárlásába fektették, hogy legális látszatot adjanak a jövedelmüknek. 
 
Az akcióban 60 rendőr vett részt, a nyomozás a kolozsvári táblabíróság mellé rendelt ügyészség irányítása alatt folytatódik. 

Hirdetés