Zavargással ünnepelték a vébéezüstöt

Nem esett jól az argentin fiataloknak, hogy a döntőben kikapott a válogatott. Kirakatokon, báron, színházon álltak bosszút, 70-en megsérültek.
Hirdetés

Zavargások törtek ki Buenos Airesben a vébédöntő után, ahol Németország 1-0-ra verte Argentínát.

A vereség miatt felbőszült több száz fiatal jelentések szerint kirakatokat tört be, autókat és közlekedési lámpákat rongált meg és kövekkel dobálta meg a kivonult rohamrendőröket, akik könnygázzal, vízágyúkkal és gumilövedékekkel próbálták feloszlatni a tömeget. 

A Buenos Aires belvárosában lévő obeliszk környékén kitört zavargásokban legalább hetvenen megsérültek, köztük tizenöt rendőr. A hatóságok több mint ötven embert őrizetbe vettek. Tévés közvetítőkocsikat is megtámadtak, egy bárt és egy színházat is kifosztottak.
 
Egyes értékelések szerint az argentin társadalom egységét már csak a futball tartotta fenn. Nagyon magas az infláció az országban, közel az államcsőd, az ország vezetőit korrupciós botrányok hullámai érik el, vagyis a teljes elégedetlenséget ez is motiválja.
 
Mert a meccs utáni órákban még kifejezetten fesztiváli hangulat uralkodott az argentin fővárosban, csak késő estére fajult el a helyzet. A randalírozók több mint három órával a meccs lefújása után érkeztek a központi obeliszkhez, ahonnan sokan kisgyerekükkel a karjukban menekültek el, miután kitört az erőszak.
 
A német válogatott viszont folyamatosan énekelve ünnepelte a győzelmét.
 
 
 
 
 

Hirdetés