A kolozsvári CFR stadionja
Kis pénz, kis foci
szabot
2014. május 22. csütörtök, 12:50
De továbbra is támogatni fogja a focicsapatot. Az új befektetők kifizetik az adósságot, de a megoldást az arabok jelentenék.

Még januárban lemondott a Kolozsvári CFR-ben birtokolt részvényeiről Pászkány Árpád, de továbbra is kész támogatni a fellegvári egyesületet - jelenti a maszol.ro a csapat mai rendkívüli sajtótájékoztatójáról.

A kolozsvári üzletember CFR-részvényeit átadta egy befektetőcsoportnak, amely vállalta, hogy a következő 10 évben működteti a csapatot. Pászkány úgy véli, szép volt felfuttatni a kolozsvári csapatot a hazai mezőnyben, de ahhoz, hogy az európai porondon is helyt álljon, évi 25-30 millió euró körüli büdzsére lenne szükség legalább öt éven át, azaz külföldi befektetőre. 
 
Elmondta, kétszer is közel állt ahhoz, hogy adásvételi szerződést írjon alá futball iránt érdeklődő nagybefektetővel, de egyszer sem jött össze. Legnagyobb esélye annak van szerinte, hogy arab befektetők veszik meg és futtatják majd fel a klubot.
 
A mostani befektetői csoport hazai cégekből áll, amelyek a pénzügyi, informatikai, ingatlanüzlet és mezőgazdaság területén tevékenykednek. A 29 részvényes egyikének sincs többségi részvénycsomagja.
 
A klub elnöke elmondta, a befektetőcsoport kifizeti a klub év eleje óta felhalmozott, 2 millió eurós adósságát. Iuliu Mureșan ezzel megerősítette, hogy a csapat indulhat majd az Európa Liga selejtezőiben. A következő bajnoki idényre és az európai meccsekre a csapat a volt magyar válogatott Miriuta László vezetésével készül. 
 
A CFR az ötödik helyen végzett a román bajnokságban, és azáltal vált lehetővé a nemzetközi kupaszereplése, hogy a negyedik helyen végzett Dinamo Bucuresti fizetésképtelenséget jelentett.
 
Pászkány Árpád márciusban eladta az általa birtokolt tévécsatornákat is.
 
Az üzletember 2001-ben vásárolta meg a CFR 1907 klub részvényeit. A csapat akkor a harmadosztályban játszott. 2004-től az élvonalban szerepelt a kolozsvári együttes, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. 
 
A csapat legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.
 
Kép forrása a CFR klub honlapja
comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.