Kágébéla és Mucuska

Nem Kágébélát siratom, hanem azt, hogy a pillanatnyi érdek miatt a hosszú távú érdekeket áldozzuk fel.
Hirdetés

„Rossz idők járnak manapság az orosz kémekre. Úton-útfélen leleplezik őket, elképzelni nem tudom, hová tűnt ilyen gyorsan a nemrég még rettegett KGB profizmus, amelytől a Szovjetunió széthullása és a szolgálat átkeresztelése után is változatlanul tartott a Nyugat. Csúnyán melléfoghatott az ex-KGB-s elnök, ha ügynökeit olyan titkosszolgálatok leplezik le, amelyek soha nem voltak tényezők ebben a kusza, a mindennapi ember számára teljesen érthetetlen, felfoghatatlan és átláthatatlan kémvilágban.
Magyarország csúcsügynököt fogott, mert nemcsak új generációs fasiszta Kovács Béla, hanem a második legnagyobb párttá vált magyar formáció brüsszeli képviselője is. De Lettországban is bajba került az orosz-lett Mucuska, Tatyjana Zdanoka, úgyszintén Európai parlamenti képviselő. Ellene a lettországi biztonsági szolgálat indítványozott vizsgálatot, kideríteni, hogy az ország leghangosabb kisebbségi képviselője valóban Oroszország érdekében befolyásolja Lettország politikai életét és ássa alá a baltikumi ország „állami alapjait”. (…)

Nos, vagy egy félresikerült orosz Argó-akció és a KGB/FSZB látványos leépülésének tanúi vagyunk, vagy épp azt szemléljük tátott szájjal, hogyan hal ki az európai emberből, újságíróból és politikusból a szolidaritás, a valós demokrácia és jogállam iránti igény, miként asszisztálunk – nemcsak hogy tétlenül, hanem jóváhagyólag – ahhoz, ahogy a mi kis weimari köztársaságainkból szemünk előtt építik fel újra a tehetetlen nemzetközi intézmények és új Führerek Európáját.”

Hirdetés