Járványtani észosztás

Tudományos tény, hogy a demokrácia nem biztosít száz százalékos védettséget a szélsőséges megnyilvánulások ellen.
Hirdetés

„Járványszerűen pusztít a világban egy új divat: a védőoltás-ellenesség. Tudományos tény, hogy a védőoltások nem biztosítanak száz százalékos védettséget, és az is, hogy minden beavatkozás, akár egy injekció is, jár némi kockázattal. Ezekre a periférikus érvekre támaszkodva mozgalomszerűen szervezkednek és agitálnak az oltásellenesek, s nekik köszönhetően a világ fejlett államaiban olyan betegségek jelennek meg ismét, amelyekről azt hittük, legyőztük végleg. Például a járványos gyermekbénulás.

Az igazi veszély nem csak azt a törpe kisebbséget fenyegeti, amelyik elzárkózik az egészségügy szolgáltatásaitól (egyszerű szelekciós eredménynek tekinthetnénk a folyamatot), hanem – mint korábban említettük, nincs száz százalékos védettség – a kór azok körében is pusztíthat, akik mindent megtettek, ami a kor lehetőségei szerint egészséges felnőttkort ígér a gyermeküknek.
 
Tény, hogy a magyar országgyűlésbe bekerültek nyíltan fasiszta eszméket valló emberek, sőt egy vállaltan szkinhed múlttal rendelkező Jobbikos képviselő parlamenti alelnök is lett. Tudományos tény, hogy a demokrácia nem biztosít száz százalékos védettséget a szélsőséges megnyilvánulások ellen. Nyilván itt is kézenfekvő, hogy nagyon kevés számú nyíltan fasisztáról, rasszistáról beszélhetünk. S abban van a veszélyük, hogy a gyengébb immunrendszerrel rendelkezők egyszerűen megfertőződnek a primitív, korábban legyőzött kórokozóktól.”

Hirdetés