Sorozással riogatnak a hírtévék

A sorozásra kitöltendő orvosi igazolás formanyomtatványa jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Ukrajna ténylegesen visszaállt az általános hadkötelezettségre.
Hirdetés

A háborúra történő készülődésnek értelmezik a hírtelevíziók, hogy a héten megjelent a Hivatalos Közlönyben annak az orvosi igazolásnak az új típusnyomtatványa, amellyel mozgósításkor jelentkezniük kell a hadköteleseknek a sorozóközpontoknál.

A törvény szerint Romániában háború esetén a 20 és 35 év közötti férfiak hadkötelesek – írja a maszol.ro
 
Sorozásra jelentkezés előtt több háziorvosi vizsgálatot kell elvégeztetniük a bakajelölteknek. Az új orvosi igazolás előírja a hepatitisz-vizsgálatot is.
 
A típusnyomtatványt szabályozó védelmi miniszteri rendeletet nemcsak Mircea Dușa védelmi miniszter írta alá, hanem a belügyi, az egészségügyi és az igazságügyi tárca vezetője, illetve a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) igazgatója is – emeli ki a Romania TV.
 
A hírtelevízió emlékeztet Titus Corlățean Washington Postnak adott interjújára is, amelyben a külügyminiszter realitásnak nevezte az orosz fenyegetést.
 
Ukrajnában tegnap a hatóságok visszavezették az általános hadkötelezettséget – írja a Mediafax. Péntek reggel pedig az ukrán hadsereg támadást indított a szakadár város, Szlavjanszk felkelői ellen, akik állítólag lelőttek két MI-24 típusú harci helikoptert. A hordozható rakétakilövővel megsemmisített helikopterek pilótái meghaltak.

Hirdetés