szabot
2014. május 2. péntek, 11:21
A sorozásra kitöltendő orvosi igazolás formanyomtatványa jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Ukrajna ténylegesen visszaállt az általános hadkötelezettségre.

A háborúra történő készülődésnek értelmezik a hírtelevíziók, hogy a héten megjelent a Hivatalos Közlönyben annak az orvosi igazolásnak az új típusnyomtatványa, amellyel mozgósításkor jelentkezniük kell a hadköteleseknek a sorozóközpontoknál.

A törvény szerint Romániában háború esetén a 20 és 35 év közötti férfiak hadkötelesek - írja a maszol.ro
 
Sorozásra jelentkezés előtt több háziorvosi vizsgálatot kell elvégeztetniük a bakajelölteknek. Az új orvosi igazolás előírja a hepatitisz-vizsgálatot is.
 
A típusnyomtatványt szabályozó védelmi miniszteri rendeletet nemcsak Mircea Dușa védelmi miniszter írta alá, hanem a belügyi, az egészségügyi és az igazságügyi tárca vezetője, illetve a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) igazgatója is – emeli ki a Romania TV.
 
A hírtelevízió emlékeztet Titus Corlățean Washington Postnak adott interjújára is, amelyben a külügyminiszter realitásnak nevezte az orosz fenyegetést.
 
Ukrajnában tegnap a hatóságok visszavezették az általános hadkötelezettséget - írja a Mediafax. Péntek reggel pedig az ukrán hadsereg támadást indított a szakadár város, Szlavjanszk felkelői ellen, akik állítólag lelőttek két MI-24 típusú harci helikoptert. A hordozható rakétakilövővel megsemmisített helikopterek pilótái meghaltak.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2470
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.