Populista porhintegetés

Ezt az országot a FMI vezeti – az orránál fogva –, s amit annak a küldöttsége mond, azt betűről betűre be kell tartaniuk a bukaresti kormányoknak.
Hirdetés

„Hogy miért adta el Románia magát és a gazdasági kormánypálcát a Nemzetközi Valutaalapnak, az továbbra is talány, de – ha jól belegondolunk! – még jól is jön a mindenkori román kormányoknak, hiszen minden népszerűtlen intézkedést a nemzetközi pénzintézet diktálása számlájára lehet írni. 

A lakosság pedig tűr, akár egy hatalmas birkanyáj, mert annyira atomizálódott a társadalom, hogy nyomatékos tiltakozásra, ellenállásra már nincs is kilátás. Manipulálható világ lett ez, ahol a bérből élőket a nyugdíjasokra lehet uszítani, az úgynevezett »munkásságot« a falusi őstermelőkre és az értelmiségre (ha van még ilyen egyáltalán Romániában!), a románokat a magyarokra, mindenkit a cigányokra, a szélhámos nacionalista bérenceket a még ép ésszel gondolkodó néhány gondolkodóra stb. Ebben a zűrzavarban aztán tényleg bajos eligazodni, de éppen a zűrzavar az, ami a szélhámia orvhalászainak a leginkább kedvez.”

Hirdetés